Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, February 28, 2011

Ujian Datang Dalam Berbagai Rupa dan Bentuk

‘Syukur bukan buat maksiat’ (Harian Metro, 28/2/2011)

KUALA LUMPUR: “Kadang-kadang ada sebab Allah tidak memberi kekayaan kepada seseorang itu kerana mereka tergolong dalam kategori manusia lupa diri. Apabila diberi nikmat walaupun sedikit, mereka gagal hingga mampu terjerumus kepada perkara yang tidak elok,” ulas penceramah bebas, Fauzi Mustaffa mengenai kegiatan maksiat penoreh getah yang melanggan pelacur di kebun masing-masing.

Menurut Fauzi, kenaikan harga getah yang melambung tinggi seharusnya digunakan sebaik mungkin golongan itu untuk melakukan perkara bermanfaat seperti menabung untuk menunaikan haji sebagai tanda syukur kepada Allah.

“Ujian Allah bukan saja dalam bentuk musibah, tetapi Allah juga menguji kita dengan memberikan harta. “Sungguh sedih apabila kenaikan harga getah ini menjadikan manusia sering lupa daratan dengan melakukan kerja tidak berfaedah dan melanggar suruhan Allah. Sepatutnya apabila mendapat nikmat, bersyukur supaya ia bertambah, kekal dan berkat, bukan dengan cari pelacur.

“Jangan jadi manusia lupakan kulit. Bertaubat dan bersyukurlah dengan nikmat ini,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Harian Metro kelmarin, melaporkan polis membongkar kegiatan tidak bermoral itu di kebun getah di pekan Jementah, Segamat, Johor dan menahan seorang pelacur serta beberapa lelaki dipercayai terbabit kegiatan maksiat itu.

Ketua Polis Daerah Segamat, Superintendan Abd Majid Mohd Ali, berkata pelacur terbabit dipercayai menawarkan khidmat seks di kebun getah itu sejak beberapa hari lalu sebelum ia berakhir apabila polis menyerbu lokasi terbabit.

Komen:  Inilah org2 yang tak reti bersyukur...masa tiada...memohon belas ikhsan sana sini, mohon bantuan dsbnya...bila Allah swt memberikan rezeki melimpah ruah lupa nak mengucapkan syukur dan menabung untuk masa depan kerana harga getah tupun bukannya sentiasa tinggi nanti...kalau Allah nak tarik sekejap aje..takut nanti Allah turutkan bala nanti....bukan awak jer...yang tak berdosa pun kena sama nanti...fikir2kanlah..

1 comment:

  1. Assalam Sayang Mum

    Itulah rencah kehidupan manusia. Yang baik jadikan tauladan dan buruk jadikan sempadan.

    ReplyDelete